עיינו בתשובות לשאלות הנפוצות לגבי שירותי פיננדה
Finanda Smart Aggregation
בנקאות פתוחה אמינה ומוכחת
מהי בנקאות פתוחה (Open Banking)?
יוזמת הבנקאות הפתוחה באה כחלק מיישום החוק להגברת התחרות ולצמצום הריכוזיות בשוק הבנקאות בישראל ונועדה להסדיר את האופן בו לקוחות בנקים וחברות כרטיסי אשראי משתפים צדדים שלישיים, דוגמת פיננדה, במידע הפיננסי שלהם. במסגרת הבנקאות הפתוחה מפורסם תקן הקובע אוסף ממשקים בין מקורות מידע (דוגמת בנקים וחברות כרטיסי אשראי) ובין צרכני מידע (דוגמת פיננדה וחברות פינטק אחרות). באמצעות הממשקים ניתן לשתף מידע של לקוח קצה בין מקור מידע ובין צרכן מידע ובתנאי שלקוח הקצה נתן את הסכמתו.
כדי לקבל את הסכמת הלקוח על צרכן המידע להפנות אל הלקוח בממשק טכנולוגי (למשל אתר או אפליקציה) אל מקור המידע. מקור המידע יציג ללקוח את פרטי ההסכמה ואם הלקוח נתן את אישורו והשלים את תהליך ההסכמה על ידי חזרה לצרכן המידע הרי שצרכן המידע יוכל לקבל את נתוני הלקוח נשואי ההסכמה בעזרת הממשקים המתאימים. כחלק מהתקן שקבע בנק ישראל, התהליך מתבצע ללא שיתוף פרטי הגישה של המשתמש (כלומר הלקוח לא חושף את פרטי הגישה שלו למקור המידע).
הבנקאות הפתוחה מעוגנת בחוק שירות מידע פיננסי, התשפ״ב–2021 ובהוראות המאסדרים הרלוונטיים דוגמת בנק ישראל ורשות ניירות ערך. המאסדרים הרלוונטיים הם גם האחראים על רישוי צרכני מידע הרוצים לקחת חלק בבנקאות הפתוחה. ממשקי הבנקאות הפתוחה מפורסמים בתקן (סטנדרט) שבדף הבנקאות הפתוחה של בנק ישראל.
בראשית דרכה הבנקאות הפתוחה מתייחסת לבנקים וחברות כרטיסים בישראל ובממשקים לנתוני חשבונות עו״ש וכרטיסי חיוב. מפת הדרכים של הבנקאות הפתוחה, כפי שנקבע בחוק שירות מידע פיננסי שהוזכר לעיל, קובעת מועדים לצירופם של סלי מידע נוספים דוגמת אשראי ופקדונות כמו גם הרחבת סוגי לקוחות קצה מלקוחות פרטיים ללקוחות תאגידיים.
חברת פיננדה מלווה ומעודדת את יוזמת הבנקאות הפתוחה ולוקחת חלק בפורום הפינטקים של בנק ישראל מיום הקמתו.
למידע נוסף על בנקאות פתוחה, האתגרים שהיא מציבה, תמונת מצב ותובנות ראו קישור זה.
האם לפיננדה יש רישיון לבנקאות הפתוחה?
פיננדה הינה בעלת רישיון למתן שירות מידע פיננסי מרשות ניירות ערך. בהתאם להוראות החוק והרגולציה לקוחות שירות האגרגציה Finanda Smart Aggregation מחוייבים גם הם ברישיון למתן שירות מידע פיננסי כמוסבר כאן.
מהו תקן (סטנדרט) הבנקאות הפתוחה?
בנק ישראל גיבש תקן אחיד לבנקאות פתוחה בישראל. התקן מפורסם בדף הבנקאות הפתוחה של בנק ישראל וקובע את אופן הפעילות בבנקאות הפתוחה ובכלל זאת אוסף ממשקים, אובייקטים וכללים החלים על מקורות המידע וצרכני המידע. סטנדרט הבנקאות הפתוחה בישראל מבוסס על מסגרת העבודה של NextGenPSD2, תוך ביצוע ההתאמות למערכת הפיננסית בישראל.
תקן הבנקאות הפתוחה מורכב למעשה מאוסף של תקנים. לדוגמה התקן הכללי מתייחס בין היתר לנושאי ההסכמות וחשבונות בנקים. תקן הכרטיסים מרחיב את התקן הכללי עם התייחסות לכרטיסי חיוב (התייחסות שקיימת בחלקה גם בתקן הכללי). תקן אשראי ופיקדונות מרחיב את התקן הכללי עם התייחסות לאשראי (הלוואות) ופקדונות וכו׳.
מהו השירות Finanda Smart Aggregation לבנקאות הפתוחה? מהם יתרונות השירות?
השירות Finanda Smart Aggregation מעמיד ללקוחותיו מערכת אמינה, יציבה ומוכחת שמספקת פתרון מקיף לבנקאות הפתוחה בישראל ומותאמת לרגולציית הבנקאות הפתוחה (PSD2). השירות מספק אוסף ממשקים שעוטפים ומפשטים את ממשקי הבנקאות, אפשרויות הטמעה של מסכים רספונסיביים (אתר ואפליקציה) לניהול הסכמות ואתר שליטה ובקרה שמאפשר ללקוחות השירות להישאר עם היד על הדופק, לספק את הדיווחים הנחוצים בהתאם להוראות האסדרה ועוד.
כמשתמע משמו, השירות מעניק יותר מאשר אגרגציית נתונים פיננסיים וכולל שכבות נוספות אותן פיננדה מוסיפה לנתוני הבנקאות הפתוחה דוגמת סיווג תנועות על בסיס אלגוריתם הסיווג הרב שכבתי של פיננדה, האחדת שדות ועוד.
יתרונות מרכזיים:
היכן ניתן ללמוד כיצד להשתמש בשירות Finanda Smart Aggregation?
אתר התיעוד של השירות מספק הסבר מפורט על כל ההיבטים הקשורים לשימוש בשירות Finanda Smart Aggregation ומיועד לגורמים הטכנולוגים הפועלים למימוש השירות בארגון. אתר התיעוד זמין בכתובת docs.finanda.com
למי מיועד השירות Finanda Smart Aggregation לבנקאות הפתוחה?
השירות Finanda Smart Aggregation מיועד לחברות וארגונים פיננסיים בעלי רישיון או אישור למתן שירות מידע פיננסי המעוניינים ליהנות מהידע והיכולות המתקדמות של פיננדה בתחום האגרגציה הפיננסית בישראל ולחסוך משאבי פיתוח ניכרים הנחוצים למימוש הבנקאות הפתוחה.
השירות פונה לארגונים בכל סדר גודל ופועל בשתי תצורות: תצורת Open Banking as a Service - OBaaS להתממשקות מהירה ותצורת Open Banking as an Environment - OBaaE לפריסת תשתית מלאה בענן הארגוני. לפרטים נוספים ראו קישור זה.
מתי ייפתח השימוש בשירות Finanda Smart Aggregation? איך ניתן להצטרף לשירות?
השירות Finanda Smart Aggregation בבנקאות הפתוחה טרם הושק. בין היתר השקת השירות תלויה בהוראות אסדרה בדבר פעילות אגרגטור בישראל ובמועד כניסת חוק שירות מידע פיננסי לתוקף (14.6.2022) טרם גובשו הוראות אלה. בשלב זה אנו בוחנים את השקת השירות ותוכלו להצטרף לרשימת ההמתנה כבר כעת. אנו בפיננדה נמצאים בקשר עם המאסדרים הרלוונטיים ומעדכנים באופן שוטף את המצטרפים לרשימת ההמתנה.
האם מקורות המידע גובים תשלום עבור שימוש בבנקאות הפתוחה או שמדובר בשימוש חינמי?
צרכן מידע בעל רישיון או אישור למתן שירות מידע פיננסי יכול לעשות שימוש בבנקאות הפתוחה בהתאם להוראות החוק והאסדרה. מקור מידע אינו רשאי לגבות תמורה מצרכן המידע כל זמן שצרכן המידע פועל במסגרת השימוש החינמי בהתאם להוראות החוק. המשמעות היא שבהינתן הסכמה, צרכן מידע יכול לעדכן את נתוני ההסכמה עד ארבע פעמים ביום ורק מהפעם החמישית יכול מקור המידע לגבות תשלום עבור עדכון נתוני ההסכמה הספציפית. נציין שעדכון נתונים שנעשה בזמן שלקוח הקצה מקושר ישירות לצרכן המידע באופן מקוון לא ייחשב במניין כמות הפניות וזאת בתנאי שעדכון הנתונים נחוץ לצורך מתן השירות ללקוח הקצה.
Finanda Ready
אפליקציות פיננסיות ליישום מיידי
האם תוכלו להעמיד לרשות הארגון הפיננסי שלי פתרון White-Label?
כן ☺ מוצרי Finanda Ready פונים לבנקים, בתי השקעות וחברות ביטוח בישראל שרוצים להכניס בקלות ובמהירות שירותים פיננסיים חדשים ללקוחותיהם, המותאמים למיתוג והצרכים הייחודיים של כל מוסד פיננסי, ולהשיג הובלה במרחב התחרותי של חווית הלקוח.
איפה ניתן לקבל פרטים נוספים לגבי Finanda Ready?
לפרטים נוספים מוזמנים לפנות אלינו דרך דף יצירת הקשר שבקישור זה.
Finanda Enterprise
מוצרים פיננסיים טכנולוגיים מותאמים
האם יש לכם אפשרות לפריסת מערכות On-Premise?
לצוות שלנו ב Finanda Innovations יש את הידע והניסיון לממש את הפתרונות שלנו תחת אילוצים של ארגונים פיננסיים ובכלל זה גם פריסת הפתרונות On-Premise
איפה ניתן לקבל פרטים נוספים לגבי Finanda Enterprise?
לפרטים נוספים מוזמנים לפנות אלינו דרך דף יצירת הקשר שבקישור זה.
MyFinanda
אפליקציית הפיננסים המובילה בישראל
איפה ניתן לקבל פרטים נוספים לגבי MyFinanda?
כל הפרטים על אפליקציית MyFinanda מופיעים באתר האפליקציה שבקישור זה.